Na Mallorce se pod turisty propadla vyhlídka. Některé z nich trosky zavalily

Neštěstí se odehrálo v neděli večer ve vesnici Randa, která je vyhlášená svým výhledem na široké okolí. Právě to se ale stalo osudným skupině francouzských turistů, kteří se vydali na vyhlídku pozorovat západ slunce, píše web Mallorca Zeitung.

Střecha betonové budovy, která sloužila jako vyhlídková plošina, se však pod sedmi Francouzi ve věku kolem 60 let propadla. Ti spadli do zhruba třímetrové díry, píše portál Mirror.

Na místě zasahovaly všechny záchranné složky a turisty se jim podařilo zpod trosek vysvobodit po zhruba dvou hodinách práce. Zatímco někteří, kteří utrpěli lehčí zranění, byli schopni vylézt po záchranném žebříku, dva turisty museli vertikálně zvedat na nosítkách.

[chooze:article;value:575357]

Právě ti utrpěli nejvážnější zranění. Jeden z nich si prý stěžoval na bolest nohou, druhý na zranění zad. Všechny turisty záchranáři transportovali do různých nemocnic.

Případ nyní vyšetřuje tamní policie. Ta zároveň uvedla, že skupina měla štěstí v neštěstí. Jen pár metrů od vyhlídky se totiž nachází útes s převýšením přes 120 metrů. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.