Policie už tři dny hledá seniora z Mimoně. Muž je vážně nemocný

Na policii se obrátila manželka 82letého muže z Mimoně. Odešel z domova bez osobních dokladů a mobilního telefonu, vzal si jen francouzskou hůl, kterou používá při chůzi. "Pohřešovaný senior odešel z domova v sobotu dopoledne a do současné doby se nevrátil, ani o sobě nepodal nikomu žádnou zprávu," sdělila krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Podle informací policie muž měl mít na sobě kabát světlé barvy a sportovní tenisky. Rodina také uvedla, že trpí Parkinsonovou chorobou.

[chooze:article;value:574350]

"Naše městská policie se zapojila do pátrání ve spolupráci se státní policií. Je možné, že šel třeba na houby a něco se stalo. Zatím je to bezvýsledné, tak uvidíme, snad to dobře dopadne. Městská policie má fotky, takže vědí, jak vypadá, budou ho hledat pořád. V podstatě ho tady hledají všichni," přiblížil starosta města Mimoň Petr Král (ANO).

Senior se mohl ztratit třeba i v bývalém vojenském prostoru v Ralsku. Policie o hledaném uvítá jakoukoliv informaci. Odborníci doporučují, aby blízcí nemocným seniorům dávali elektronická sledovací zařízení a mobilní telefon, aby vždy měli přehled, kde se nacházejí.

I přesto, že od soboty, kdy se muž ztratil, uplynuly tři dny, je pořád naděje, že se seniora pátracím týmům podaří najít živého a zdravého.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.