Horor v Birminghamu: Čtyři mrtví a desítky zraněných, střelci jsou na útěku

Tragická událost se odehrála okolo sobotní 23. hodiny tamního času v americké Alabamě. V oblasti Five Points South v Birminghamu "několik střelců začalo střílet na skupinu lidí", cituje CNN místního policistu Trumana Fitzgeralda. 

Tři lidé byli na místě mrtví, čtvrtá oběť zemřela po převozu do nemocnice. Zraněných lidí jsou desítky, minimálně čtyři z nich jsou v kritickém stavu a bojují o život. "Bylo mi řečeno, že nejméně čtyři z těchto zranění jsou životu nebezpečné, ostatní pacienti mají různá zranění," řekl Fitzgerald. 

Podezřelé zatím policisté nezadrželi. Pravděpodobně jich bylo více. Zatím ale není ani jasné, jak se celá tragédie odehrála. Policie neví, jestli střelci k obětem šli pěšky, anebo kolem nich projížděli v autě. Ke střelbě došlo na ulici, mrtví leželi na chodnících. 

[chooze:article;value:572628]

​"Ujišťujeme vás, že uděláme vše, co je v našich silách, abychom identifikovali a dopadli ty, kteří jsou zodpovědní za oběti," dodal policista. 

Podobné události ve Spojených státech vždy znovu otevřou diskuzi o násilí v souvislosti s rozšířením zbraní ve společnosti. Jak na začátku září informoval web ABC News, během osmi měsíců letošního roku zemřelo v USA při střelbě 11 598 lidí. V průměru je tak ve Spojených státech zastřeleno 47 lidí denně. 

 Střelba v Mnichově poblíž centra historie nacismu. Útočník je po smrti (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.