Kim chce zahájit ofenzivu. Situace je horší než kdykoliv předtím, tvrdí experti

Korejský poloostrov svírá obrovská nejistota, píše list The Korea Times v souvislosti s dalšími testy raket, které KLDR provedla v uplynulých dnech. Někteří odborníci varují, že současná situace na poloostrově je nebezpečnější než kdykoliv předtím. 

"Jižní Korea bude v nadcházejících měsících čelit rostoucí nejistotě a musí se připravit na stupňující se nepřátelství Severní Koreje. Zdá se, že Severní Korea věří v oživení studené války a Kim věří, že tato nová mocenská struktura poskytuje podporu pro zahájení ofenzivy proti Jižní Koreji a USA," říká výzkumný pracovník Korejského institutu pro národní sjednocení Hong Min. 

[chooze:article;value:574034]

​Experti zároveň upozorňují na to, že KLDR výrazně omezuje Čína. Šance, že by Kim provedl sedmý jaderný trest, jsou podle nich malé. Čínská reakce na předchozí testy totiž byla vždy zuřivá, a Severní Korea tak má obavy, že by opět rozzlobila svého souseda. 

Poslední testy balistických střel KLDR provedla tento týden ve středu, připomíná agentura Reuters. Země podle Kima potřebuje silnější konvenční zbraně, a to kvůli bezpečnostní hrozbě, které údajně čelí. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.