Řidiči, který měl způsobit nehodu autobusu ve Varech, hrozí vězení. Byl opilý

Celkem 17 zraněných, zničený autobus, koleje i zábradlí. To vše kvůli alkoholu za volantem a nerespektování červené na semaforu. Teď hrozí řidiči vězení.

"Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny tak hrozí jednadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let," sdělil mluvčí policie Karlovarského kraje Jan Bílek.

[chooze:article;value:572304]

​Kolejiště, do kterého autobus narazil, se posunulo o půl metru. Správa železnic odhaduje, že jeho oprava potrvá do soboty, České dráhy prozatím nahradily vlakovou dopravu autobusovou.

V karlovarské nemocnici ošetřili v den nehody 15 cestujících. Šlo naštěstí většinou jen o lehčí zranění a teď už jsou všichni doma.

Kvůli nehodě ve čtvrtek od osmé hodiny ranní kolabovala v centru Karlových Varů doprava. Na příjezdech ke křižovatce se tvořily dlouhé kolony. Po dobu vyšetřování pomocí policejního 3D skeneru a odstraňování následků nehody řídili policisté dopravu v Horově ulici kyvadlově a okolí křižovatky bylo zcela uzavřené. Místo nehody bylo plně průjezdné až od půl čtvrté odpoledne.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.