Kim Čong-un má na tváři záhadné znaménko. Vážná nemoc, tvrdí lékaři

Zprávy o zdravotním stavu severokorejského diktátora Kim Čong-una jsou předmětem tajemství. Lidem se sice prezentuje jako zdravý a schopný, podle lékařů může být ale opak pravdou. Předmětem diskuzí je totiž nejen jeho nadváha, ale i černé znaménko na tváři.

"Na první pohled se zdá, že jde o nějakou modřinu," zhodnotil podle agentury Jonhap profesor dermatologie Čchun Jin-ho. "Je to příliš velké na to, aby šlo o tmavou skvrnu na kůži způsobenou stárnutím," dodal.

Spekulace o Kimově špatném zdravotním stavu se objevily například v roce 2020, kdy se nezúčastnil výročních oslav narození bývalého prezidenta KLDR Kim Ir-sena. Údajně měl v té době podstoupit kardiovaskulární operaci, kterou provedli čínští lékaři. S jednou výjimkou se pak dlouho neobjevoval na veřejnosti.

[chooze:article;value:571101]

​Dohady o tom, že je severokorejský diktátor nemocný, podle deníku The Diplomat podporuje i fakt, že se po jeho boku stále častěji objevuje jeho dcera. Tu už média začala přezdívat korunní princeznou. Je totiž pravděpodobné, že by to byla právě ona, kdo by nastoupil na Kimovo místo, a tak se jí zřejmě snaží zaučit.

Podle některých informací má mít Kim ještě staršího syna, toho ale na veřejnosti neukazuje. V projevech navíc obvykle hovoří výhradně o dceři. Světu ji představil v roce 2022 a od té doby se s ním zúčastnila několika přehlídek. Tehdy ji s sebou vzal na prohlídku a test nového typu mezikontinentální rakety Hwasong-17. Korunní princezně by mělo být přibližně 12 let.

KLDR vytvořila píseň pro svého vůdce. Videoklip natáčela celá země (04/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.