Zabili jste mi milovanou dceru, vzkázal otec. Zemřela při policejní honičce

[chooze:gallery;value:37362]

Českem minulý týden otřásly zprávy o smrti mladé dívky. Ta v noci na pátek v Praze zemřela při autonehodě, která se stala, když policisté pronásledovali auto s tuningovými úpravami. "Mladá dívka byla zaklíněná a měla zastavené srdce, o její život jsme bojovali více než 30 minut, bohužel nakonec zemřela," popsali tehdy pražští záchranáři.

To zřejmě pobouřilo jejího otce, který měl psát komentáře pod příspěvkem na facebooku Policie ČR. "Zabili jste mi v pátek moji milovanou dceru. To vám nikdy nezapomenu,“ uvedl muž, který podle webu Super.cz vystupoval jako otec oběti.

[chooze:article;value:573791]

"Bolí to, moc to bolí. Celých 24 let se o svou dceru staráš, její první krůčky, prožíváš její úspěchy a starosti a pak. Jela s přítelem z prvního rande. Já se na něj nezlobím, jen je mi to strašně líto, on bude žít dál, ale na moji holčičku už nikdy slunce svítit nebude, mám srdce rozervané na kusy, promiňte," napsal muž v příspěvku.

Někteří další diskutující ho příliš nešetřili. Vyčítali mu, že má oplakávat dceru, ne si stěžovat na sociální síti. Další z nich zase upozorňovali, že se celá věc musí řádně vyšetřit. Podle policejního mluvčího Jana Daňka budou okolnosti nehody a míru zavinění prověřovat kriminalisté i pracovníci Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

[chooze:article;value:573531]

Redakce TN.cz chtěla informace ověřit a muže, který se prezentoval jako otec zesnulé, kontaktovat. Na policejním facebooku už ale jeho komentáře vidět nejsou. Visí u něj jen hláška "Policie České republiky omezila, kdo může příspěvek komentovat".

Policejní mluvčí Violeta Siřišťová TN.cz ale vysvětlila, že policie prý komentář nesmazala. "Je to tam omezené, protože se tam porušovaly zásady komunity," řekla. Někteří komentující se podle ní vyjadřovali nevhodně, a proto jejich komentáře zmizely. To pravděpodobně bude i případ údajného otce, přestože podle mluvčí jeho komentář pravidla neporušoval.

Podívejte se na reportáž o nehodě (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.