V Atlantiku se zformovala další bouře. Gordon míří pomalu na západ

Podle FOX Weather se tropická bouře Gordon v Atlantiku zformovala v pátek, kdy zesílila z kategorie tropické deprese. Bouře se nachází v centrálním Atlantiku a má namířeno na západ, pohybuje se ale relativně pomalu.

Podle amerického Národního střediska pro hurikány (NHS) je pravděpodobné, že Gordon i v příštích dnech zůstane nad otevřeným mořem. List Miami Herald zmiňuje, že zatím všech šest pojmenovaných bouří letošní hurikánové sezóny dorazilo k pobřeží, kde způsobily různou míru škod. 

[chooze:article;value:573696]

​Gordon by mohl být první bouří, která tuto sérii přeruší. Podle meteorologických modelů by se totiž při své cestě na západ měl stočit k severu a Spojené státy minout. To je pro tamní obyvatele velká úleva. Ti se totiž stále vzpamatovávají z hurikánu Francine, který na jihovýchodě USA udeřil tento týden. 

Způsobil tam rozsáhlé záplavy a výpadky proudu. Jeho pouť se naštěstí obešla bez lidských ztrát. Po úderu na Louisianu, kde řádil s intenzitou hurikánu druhé kategorie, zeslábl na tropickou bouři a zamířil do vnitrozemí. 

Přírodní úkaz na moři. Obří vodní smršť se řítila na turisty v Chorvatsku (13/9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.