Domácí porod v Plasích: Matka patří k sektě. Její lídr zveřejnil drsné výhrůžky

Stránky českých médií v posledních dnech plní sekta zvaná Život v srdci. Do povědomí se dostala kvůli nešťastné události, která se odehrála po porodu jedné z jejích členek. Ta skončila v kritickém stavu v nemocnici i se svým novorozeným miminkem.

Vůdčí postavou Života v srdci je Lukáš Stančík, který vede i další spolek jménem Cesta světla. O svém učení informuje zejména prostřednictvím Youtube, kde nahrává videa pro své příznivce.

V nich mimo jiné vysvětluje, na jakých principech stojí Život v srdci. "Bylo mi dáno, aby došel až do osvobození od ega, tedy naučených vzorců chování. Žijeme v emocích, v dualitě dobra a zla, vzestupů a propadů. Už pět let naplňuji cestu člověka společností, která je z 98 procent tvořená lidmi žijícími v pochybnosti," vysvětloval Stančík ve videu o obsahu projektu Život v srdci.

[chooze:article;value:573453]

​Vymezuje se také vůči dalším lidem na ezoterické scéně. "Zdravíme všechny ezoteriky a duchovní. Nejste cestou k Bohu, ale rádi se s vámi sejdeme, abychom vás zbavili pýchy a nadřazenosti nad lidmi, kteří chodí do fabriky, a nejsou tak okultně naladění," dodal Stančík.

Běžnou náplní činnosti Života v srdci jsou skupinová setkání, která jsou i několikadenní. Na videích, která členové skupiny zveřejňují, jsou zaznamenané společné výlety, diskuze i hraní na hudební nástroje.

Na osobu Lukáše Stančíka v minulosti už upozorňoval portál iDnes, který se zabýval několika českými sektami. Podle jeho zjištění Stančík společně se svou partnerkou Gabrielou nemají trvalé bydliště. Místo toho objíždějí své následovníky, u kterých žijí a kteří je i finančně podporují.

[chooze:article;value:573242]

​Stančík měl také dříve problémy se zákonem, kvůli kterým jej vyšetřovala kriminální policie. "Ke dvěma kriminalistům, kteří mě vyšetřují, právě mluvím. Mluvím o tom, ať vám chcípnou rodiny a vy také chcípnete," vzkazoval policistům ve videu z letošního srpna.

Sekta Život v srdci se také váže na českého miliardáře a bývalého kandidáta na prezidenta Karla Janečka, jehož údajnou podporou se ohání. Sám Janeček však tato tvrzení už dříve vyvrátil a prohlásil, že se sektou ani se Stančíkem nemá nic společného.

Dramatická dohra domácího porodu. V nemocnici museli kvůli sektě zasahovat policisté:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.