Hrozba další střelby na filozofické fakultě. Policie anonyma z Ostravy dopadla

"Dopoledne přijali jihomoravští kolegové informace o výhrůžce zaslané na adresu zdravotnického zařízení v jejich kraji," popsala policejní mluvčí z Moravskoslezského kraje Soňa Štětínská. Zároveň ale zmínil možnost střelby na Ostravské univerzitě.

"Kolegové po ověření totožnosti kontaktovali neprodleně moravskoslezské policisty, neboť útok měl směřovat ke škole v krajském městě, současně osoba z Ostravy pochází," pokračovala mluvčí. Vzhledem k charakteru oznámení přijali policisté okamžitě nezbytné preventivní opatření k zajištění bezpečnosti lidí, směřovali ho primárně ke zmíněnému místu útoku.

[chooze:article;value:561175]

​"Před polednem jsme obdrželi varování od policie před potenciálním nebezpečím střelby na filozofické fakultě," řekla pro TN.cz mluvčí Ostravské univerzity Dita Ondrejková. "Z preventivních důvodů jsme přistoupili k okamžité evakuaci a uzavření objektů Ostravské univerzity v centru Ostravy," doplnila.

Před jednou hodinou odpoledne se mělo policistům podezřelého podařit dopadnout. ​"Se zadrženým mužem, podezřelým z trestného činu nebezpečné vyhrožování, pracují kriminalisté Městského ředitelství policie Ostrava. Realizují úkony trestního řízení a věcí se i nadále zabývají," dodala Štětínská.

[chooze:article;value:572628]

Preventivní opatření už policisté ukončili a nemělo by hrozit nebezpečí. V budovách školy zatím nebylo větší množství studentů. "Ještě u nás nezačal akademický rok. Studenti nemají žádné přednášky, takže pokud se nějací v tu dobu ve škole vyskytovali, tak to nebylo, protože by byla organizovaná výuka," uzavřela Ondrejková.

V posledních dnech se s výhružnými e-maily potýkají školy po celé republice. Jen za včerejšek jich podle policie v elektronických schránkách mělo přistát přes 2 500.

O výhružkách školám mluvil minulý týden ministr vnitra Vít Rakušan (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.