Exproducent Weinstein je opět v nemocnici. Z vězení ho převezli kvůli srdci

S vážnými problémy se srdcem skončil v neděli večer v nemocnici bývalý filmový producent Harvey Weinstein. Záchranáři jej převezli do nemocnice Bellevue v New Yorku, kde podstoupil chirurgický zákrok.

Pro Weinsteina to není poprvé, co čelil podobným zdravotním problémům. "Můžeme potvrdit, že pan Weinstein prodělal operaci srdce. Pan Weinstein trpí řadou výrazných zdravotních problémů, které si vyžadují dlouhodobou pozornost," uvedla pro CNN Weinsteinova mluvčí Juda Engelmayerová.

[chooze:article;value:553000]

​Operace měla spočívat především v odstranění tělních tekutin, které se Weinsteinovi nahromadily u srdce a na plicích. Hospitalizaci předcházely bolesti hrudníku, které trvaly celý víkend, píše agentura AP.

V minulosti už Weinstein v nemocnici několikrát skončil. V červenci byl hospitalizován kvůli covidu a zápalu obou plic. V roce 2020 zase navštívil Bellevue kvůli bolestem hrudníku a zvýšenému krevnímu tlaku. Problémy mu tehdy působila ucpaná tepna.

Weinstein si v současnosti odpykává 16letý trest za sérii tří znásilnění, kterých se dopustil na začátku století a v roce 2016. Jednalo se především o začínající herečky, které za pomoci svého vlivu v Hollywoodu Weinstein nutil k sexu či jiným erotickým praktikám výměnou za to, že jim neukončí kariéru.

Podívejte se na loňskou reportáž TV Nova o uznání Weinsteina vinným:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.