Konec fotkám barevného listí. Americká vesnice zakázala vstup turistům

Blíží se podzim a k obyvatelům farmy Sleepy Hollow se vrací jejich každoroční noční můra. Mohou za ni ikonické fotografie, které na sociálních sítích zobrazily malebné domy obklopené stromy s pestře zbarveným listím. Z klidné vesnice s devíti sty obyvateli se prakticky přes noc stala vyhledávaná turistická destinace, která zaplavila sociální sítě.

"Nejlepší je přijít tam brzy, abyste měli dobré světlo. Když jsem tu byl, měl jsem celou dobu pocit, že se mi něco zdá," sdělil své zážitky na sociální síti jeden z uživatelů.

[chooze:article;value:571053]

​Místní si stěžují, že návštěvníci vstupem na soukromý pozemek ničí zahrady, nechávají v okolí odpadky a výkaly, slovně napadají obyvatele a přetěžují úzké silnice. "Někteří si s sebou nosí přenosné kabinky a převlékají se do různých outfitů pro různé fotografie," postěžovala si jedna z místních žen. Nevyžádaná popularita donutila obyvatele uzavřít celou vesnici v nejkritičtějším období podzimu na tři týdny.

Sezóna se naopak blíží ke konci na Mallorce, kde v létě Španělé protestovali proti velkému množství turistů na pláží Caló des Moro. "Na Mallorce máme často pocit, že musíme být cizinci ve vlastní zemi, abychom si mohli užívat pláží, které si užívají všichni ostatní," říká zdejší obyvatel.

Svérázně vyřešili podobný problém s náporem turistů toužících po ikonické fotografii v Japonsku, na dohled známé hory Fuji. Tamní úřady výhled přehradily několikametrovým plotem.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.