Muže v letadle vyděsily turbulence. Chtěl vtrhnout do kokpitu a převzít řízení

Velmi nepříjemný zážitek čekal tento týden v úterý pasažéry britské aerolinky EasyJet na letu z londýnského letiště Gatwick na řecký ostrov Kos. Jeden z cestujících se měl totiž podle deníku Sun pokusit vniknout do kokpitu a převzít řízení.

Podle portálu Mail Online měly problémy na palubě začít poté, co letoun vystoupal do cestovní hladiny a zasáhly jej turbulence. To jednoho z pasažérů, údajně značně posilněného alkoholem, rozhodilo.

Kapitána letadla nazval břídilem a rozhodl se vydat se směrem ke kokpitu s tím, že "přebírá řízení". V jeho cestě do pilotní kabiny mu ale zabránili palubní průvodčí. Ti jej, ve spolupráci s jedním z cestujících, svalili na zem a znehybnili. Ještě předtím ale muž zvládl poškodit palubní interkom.

[chooze:article;value:571859]

Piloti mezitím vyhlásili stav nouze a následně přistáli na letišti v německém Mnichově. Tam už na provinilce čekala policie, která si jej od posádky letadla převzala do své péče. Video z paluby letadla se následně objevilo na sociální síti TikTok.

@charlotte_keen1 Live emergnecy landing to munich #fyp #easyjet #travel ♬ original sound - Charlotte

I zbytek cestujících ale čekala noc v Mnichově. Do svého cíle na ostrově v Egejském moři se tak dostali až ve středu k večeru. "I když jsou takové incidenty vzácné, bereme je velmi vážně a netolerujeme hrubé nebo výhružné chování na palubě," uvedla k letu sama aerolinka s tím, že její zaměstnanci jsou na podobné situace školení a bezpečnost cestujících je pro ně prioritou.

Tento incident ale není úplně ojedinělý a případů opilých cestujících, kteří se na palubě letadla chovají nevhodně, v poslední době přibylo. Šéf velké irské aerolinky Ryanair Michael O’Leary už kvůli tomu podle portálu Telegraph vyzval letiště, aby omezila podávání alkoholických nápojů cestujícím.

Noční můra pro cestující. Vítr si pohrával s letadly jako s hadrovými panáky (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.