Eltona Johna trápí oční infekce! Špatně vidí na jedno oko

[chooze:gallery;value:33042]

​"V létě jsem se potýkal s vážnou oční infekcí, která mi bohužel způsobila, že na jedno oko vidím jen omezeně," podělil se o své pocity člen prestižního klubu EGOT (držitelé ceny Emmy, Grammy, Oscara a divadelní ceny Tony) ve svém prohlášení na instagramu. "Léčím se, ale je to nesmírně pomalý proces a nějakou dobu potrvá, než se mi zrak do postiženého oka vrátí," citovala stanice NBC News z umělcova prohlášení.

V něm rovněž poděkoval vynikajícímu týmu lékařů a sester a své rodině za to, že se o něj v posledních týdnech tak dobře starali. "Léto jsem strávil v klidu a zotavoval se doma," napsal dále a dodal, že z dosavadního pokroku v uzdravování a rekonvalescenci má pozitivní pocit.

[chooze:article;value:519869]

Ačkoli John po desetiletích živého vystupování v roce 2023 oficiálně ukončil koncertní činnost, stále se dělí se světem o svůj život prostřednictvím připravovaného dokumentu pro streamovací platformu Disney+ s názvem Elton John: Nikdy není pozdě.

Stanice CNN uvádí, že dokument bude obsahovat novou píseň londýnského rodáka a je označován jako "emočně nabitá, intimní a povznášející cesta v kruhu", která sleduje Johnovo ohlédnutí za jeho 50letou kariérou.

Film bude také kronikou příprav před jeho posledním koncertem v Severní Americe na Dodger Stadium v Los Angeles, kde bude vyprávět o "mimořádných vzestupech a srdcervoucích pádech svých raných let" a o tom, jak překonával "nepřízeň osudu, zneužívání a závislost, aby se stal ikonou, kterou je dnes".

Loni John ve své vile ve francouzské Nice uklouzl a vážně se zranil a musel být převezen do nemocnice. V roce 2022 se fanoušci začali obávat, když bulvární tisk informoval, že hvězdný "Rocket Man" používá invalidní vozík. Zpěvák to pak následně vysvětlil na instagramu.

"Po další strhující 2,5hodinové show jsme dorazili na letiště v Lipsku, kde jsme zjistili, že jeho část byla uzavřena," uvedl tehdy. "Cesta k letadlu byla nesmírně dlouhá, takže můj tým mi laskavě poskytl invalidní vozík, abych po vystoupení dal odpočinout svým kyčlím. To je vše, přátelé."

Sir Elton podstoupil operaci kyčle poté, co v září 2021 nešikovně upadl. Po této proceduře odložil některé termíny svého rozlučkového turné. To se navíc protáhlo také poté, co se v lednu 2022 nakazil covidem-19.

Elton John se loučí s kariérou. V Británii odehrál svůj poslední koncert (6/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.