Izrael potvrdil smrt dalších šesti rukojmí. Jejich těla našla armáda v tunelu v Gaze

Izraelská armáda (IDF) potvrdila, že v sobotu v průběhu vojenské operace našla těla dalších šesti rukojmí zajatých Hamásem. Deník Guardian informoval, že těla našli vojáci v tunelu v oblasti Rafáhu na jihu Pásma Gazy a odvezli je do Izraele.

"Všichni byli 7. října zajati jako rukojmí a zavražděni teroristickou organizací Hamás v Pásmu Gazy. Izraelské bezpečnostní síly operují všemi prostředky, aby se všichni rukojmí co nejrychleji vrátili domů," uvedla IDF na síti X včetně jmen a fotek zavražděných.

Mezi mrtvými je i americko-izraelský občan Hersh Golderg-Polin. Americký prezident Joe Biden prohlásil, že je rozhořčen a zdrcen. "Nenechte se mýlit, vůdci Hamásu za tyto zločiny zaplatí. A my budeme i nadále nepřetržitě pracovat na dohodě, která zajistí propuštění zbývajících rukojmí," zdůraznil.

[chooze:article;value:560680]

​"Hamás je zlá, teroristická organizace. Díky těmto vraždám má Hamás na rukou ještě více americké krve. Důrazně odsuzuji pokračující brutalitu Hamásu a stejně tak musí učinit celý svět. Od masakru 1 200 lidí přes sexuální násilí, braní rukojmí až po tyto vraždy je zvrácenost Hamásu zjevná a děsivá," pronesla viceprezidentka USA Kamala Harrisová.

Times of Israel připomíná, že v Gaze zůstává 97 z 251 rukojmí včetně těl 33 mrtvých, jejichž smrt potvrdila IDF.

Hamás je čiré zlo. Konfliktem poškozuje obraz Izraele ve světě, řekl minulý týden ve vysílání TN Live bezpečnostní expert Milan Mikulecký:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.