Kim má zdravotní potíže. Vidíte to na jeho obličeji, říká bývalý diplomat z KLDR

Bývalý severokorejský diplomat Ri Il-kju popsal v rozhovoru pro jihokorejské noviny Čoson Ilbo mimo jiné dojmy ze setkání se severokorejským diktátorem. "Byl jsem s ním na čaji. Osobně je Kim Čong-un obyčejný člověk," uvedl.

"Zblízka si nemůžete pomoct, jeho krevní tlak musí být extrémně vysoký. Jeho tvář je vždycky rudá, jako by pil, dokonce ještě rudější než na obrazovce. Vypadá skoro jako indián," vykreslil Kimovo vzezření.

[chooze:article;value:571101]

​Známky vysokého krevního tlaku, ale i cukrovky vykazuje 40letý Kim Čong-un už deset let. Navíc je známý tím, že hodně pije a kouří. Podle NBC News trpí obezitou, která u něj zvyšuje riziko srdečního onemocnění.

Kimův otec i děda, kteří před ním vládli Severní Koreji, zemřeli na srdeční potíže a stejný osud by mohl potkat i jeho. Diktátorův zdravotní stav budí v zahraničí obavy, protože vůdce této jaderné mocnosti dosud oficiálně nejmenoval svého nástupce.

Severní Korea se utrhla ze řetězu. Situace už děsí i Čínu a Rusko. Podívejte se na rozhovor se Zdeňkem Petrášem z Univerzity obrany z května ve vysílání TN Live:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.