Heřmánek měl naději. Zemřel těsně před operací, která ho mohla zachránit

Zesnulý Karel Heřmánek trpěl zánětem trojklaného nervu, který mu způsoboval nesnesitelné bolesti. Právě jeho zdravotní stav mohl být důvodem, proč se o uplynulém víkendu rozhodl ukončit svůj život.

Podle deníku Blesk přitom mohl mít naději. Podle jeho informací byl totiž objednaný na operaci, která mu mohla ulevit. Rodina totiž po dlouhé měsíce hledala způsoby, jak mu pomoci, když medikace nezabírala.

"Nakonec došlo i na gama nůž, který bývá spojován spíše s léčbou rakoviny. Ale používá se i v případech, jako byl ten jeho. Prý na něj měl jít dokonce již tento týden," řekl deníku Heřmánkův přítel. 

[chooze:article;value:571151]

​Gama nože ve velkém procentu případů vedou u pacientů s onemocněním trojklaného nervu ke zmírnění bolesti, nebo dokonce kompletní úlevě. Jestli by to herci skutečně pomohlo, se teď už ale nikdo nedozví. Minulý týden proti sobě obrátil zbraň na střelnici na Příbramsku. 

V pátek rodina prostřednictvím Divadla Bez zábradlí informovala, že poslední rozloučení proběhne 7. září a bude ve stylu oslavy jeho života. Dát sbohem legendárnímu herci budou moci i fanoušci. 

Byl kus našeho života, vzpomíná na Karla Heřmánka herec Václav Vydra: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.