Hejtman a kandidát do Senátu ANO měl jet obcí víc než stovkou. Přišel o řidičák

Neuvěřitelnou rychlostí 108 kilometrů za hodinu se měl ústecký hejtman řítit začátkem června v Podsedicích na Litoměřicku. Kvůli rychlé jízdě přišel na půl roku o řidičák, jak informovaly Seznam Zprávy.

"Je to moje chyba, přiznávám to. Myslím, že jsem jel na nějaké jednání, což neomlouvá. Trest jsem přijal, jak si zasloužím," řekl hejtman, který chce v nadcházejících volbách kandidovat do Senátu.

[chooze:article;value:569782]

"Mohu potvrdit, že v měsíci červnu 2024 bylo dopravními policisty zjištěno na komunikaci I/15 v katastru obce Podsedice několik porušení pravidel silničního provozu. Závažnější porušení pravidel, jako například vámi uváděná rychlost, byla oznámena na obec s rozšířenou působností, v tomto případě na Městský úřad Lovosice,“ uvedla vrchní inspektorka krajského ředitelství Pavla Kofrová.

Jakou rychlostí politik jel, sám prý neví. "To máte lepší informace než já. Už si nepamatuji, jak jsem jel rychle," řekl na dotaz, zda jel právě rychlostí 108 kilometrů v hodině. Nyní si údajně platí vlastního řidiče.

Problémy má i další politik z Ústeckého kraje. Marka Hrabáče vyloučili z hnutí ANO, skončil jako primátor a je ve vazbě (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.