Brity nejspíš čeká zpřísnění zákazu kouření. Ten nejtvrdší je v Bhútánu

Vůbec nejpřísnější jsou ale protitabákové zákony v asijském Bhútánu a na ostrově Niue v Tichém oceánu. Tam je totiž prodej tabákových výrobků zakázán úplně.

V Mexiku se nesmí kouřit například v barech, restauracích, na plážích, v parcích a v některých případech i v soukromých domech. Dokonce je zakázána propagace tabákových výrobků.

Velmi přísné byly zákony na Novém Zélandu. Do nedávna tam platil zákaz prodeje tabákových výrobků lidem, kteří se narodili po roce 2008. Ten byl ale letos zrušen.

[chooze:article;value:568617]

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) přijalo přes 70 států zákon o zákazu kouření ve všech vnitřních prostorách. Patří mezi ně například Irsko, Nizozemsko, Rumunsko, nebo Španělsko, kde v případě porušení tohoto nařízení hrozí vysoké pokuty.

Lotyšsko, Polsko, Slovensko nebo Kypr, ale také třeba Česká republika, pak sice také mají protikuřácký zákon, velmi často ho ale podle průzkumů lidé porušují a nejsou za to téměř žádné postihy. V zemích jako Nikaragua, Haiti, Jemen nebo Uzbekistán si pak můžete zakouřit bez problémů kdekoliv.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.