Guru Jára zůstane na svobodě. Trest si odpykal na Filipínách

Jaroslav Dobeš a Barbora Plášková jsou volní a za mříže se už vrátit nemusí. Vyplývá to z databáze infoSoud, ve které jsou k nahlédnutí soudní rozhodnutí. Podle webu iRozhlas padl verdikt minulý týden a na jeho písemné vypracování má vrchní soud 20 dní.

Dobešův právník zatím rozhodnutí soudu blíže komentovat nechtěl, a to právě proto, že ještě nemá písemné vyhotovení. Dobeš měl ve vězení strávit pět a půl roku a Plášková pět let za praktiky při provozování ezoterické školy, kde klientky – mladé ženy – Dobeš zbavoval jakýchsi háčků, které v nich měli zanechat bývalí partneři.

[chooze:article;value:525646]

​Pohledem české justice se ale jednalo o znásilnění, a to v celkem sedmi případech. Dobeš i Plášková ještě během vyšetřování případu zmizeli v Asii a zadržet se je podařilo na Filipínách. V tamní vazbě strávili přes osm let, a právě tuhle dobu jim po příletu do Česka započítal brněnský soud jako trest. Pustil je na svobodu a stížnost žalobce teď tedy vrchní soud zamítl.

Podle svého advokáta je Guru Jára na území České republiky, stejně tak by se ale mohl vrátit i na Filipíny. Během svého pobytu v tamní vazbě se totiž zvládl oženit a má i dítě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.