Pivnická rokle na Chrudimsku zůstává zavřená. Poničily ji výkyvy počasí

Střídaly se teploty a hodně pršelo. To skály narušilo a pískovec šel k zemi. Video, které před lety zachytilo jeskyni vcelku, stouplo rázem na ceně. Masiv je pryč v délce padesáti metrů. "Ten sesuv, který se tady udál, je největší za posledních sto let," uvedl místostarosta obce Zderaz Jan Tměj (nest.).

Cesta po stezkách zůstává extrémně nebezpečná. Nikdo si nemůže být jistý, že se na něj nezřítí strom. Některé kmeny už leží a tvoří překážku, jinde jsou kořeny prakticky celé ve vzduchu. Voda podemlela svahy.

[chooze:article;value:527720]

​Dál už se nedostanou ani ti největší kaskadéři, písek zmizel a dál už je jenom bahno. Tam by člověk zapadl. Na jaře byly úřady plné optimismu – dřevo se odtěží, stezka bude zase průchozí, jenže se ukazuje, že odstraňování stromů je extrémně náročné.

Radnice v Chrudimi vyhověla vlastníkovi lesa a rokli pro turisty uzavřela. Místo je obehnané páskou a doplňují ji cedule se zákazem vstupu. Turistova noha tam nesmí šlápnout až do konce října, ale je velmi pravděpodobné, že se zákaz ještě prodlouží. Už tak bude přírodní atrakce uzavřená skoro rok.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.