Učitelům už prázdniny skončily. Připravují učebny i rozvrhy hodin

Ještě před pár týdny připomínaly mnohé školy staveniště. Někde se malovaly učebny, jinde se opravovaly elektrické rozvody nebo podlahy. Pár dnů před začátkem nového školního roku už se jen uklízí a chystají třídy. "Po dlouhých prázdninách se těším do práce. Prvňáčků bude teda dost, máme velké počty dětí, ale už se na těším. Myslím, že se i děti těší do školy," řekla učitelka základní školy Markéta Gajdošíková.

"Je třeba třídy nachystat, papíry dát dohromady, sejít se a domluvit se na různých věcech, jak to bude fungovat," vypočítala učitelka Tereza Dobšová.

[chooze:article;value:570927]

​Hotovo už mají i kuchařky, ve školních jídelnách tak znovu po dvou měsících zavoněly obědy. To ředitelé a jejich zástupci měli prázdniny o poznání kratší. Asi nejvíc jim dalo zabrat složení rozvrhů.

"Vytvořily se rozvrhy hodin, vytvořila se obsazení učeben a místností, vytvořily se úkoly pro jednotlivé vyučující," prozradil zástupce ředitele 17. ZŠ ve Zlíně Pavel Růžička.

Žáci do lavic letos usednou s jednodenním zpožděním, 1. září je totiž neděle. Už za dva měsíce si ale užijí podzimních prázdnin, ty letos připadnou na 28. až 30. října.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.