Poslední dny u moře budou drsné. Několik destinací sevřou silné bouřky

Poslední dny letošních letních prázdnin mnozí Češi stráví u moře. Ve většině oblíbených destinací se očekávají nadále vysoké teploty, na Jadranu dokonce udeří supertropické počasí. Radovánky u moře ale může zkazit déšť a bouřky. Ty podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) hrozí v závěru srpna prakticky v celé středomořské a černomořské oblasti. 

Ojedinělé přeháňky a bouřky meteorologové předpovídají pro Španělsko a Baleárské ostrovy, pobřeží Jaderského moře, na Krétě i v Jónském a Egejském moři. Na Jadranu mají teploty v tomto týdnu dokonce atakovat až 36 stupňů Celsia. 

[chooze:article;value:571104]

​Od úterý budou místy přeháňky i bouřky i ve střední a jižní Itálii, na Sardinii a Maltě. "Ojediněle budou i silné s přívalovými srážkami," upozorňuje ČHMÚ. Bouřlivé počasí se v úterý přežene i přes Kypr a turecké pobřeží. 

Nejdrsnější počasí bude v příštích dnech zřejmě u Černého moře. Zatímco pondělí má být ještě slunečné, od úterý bude v oblasti oblačno až zataženo. "Místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i velmi silné s přívalovými srážkami, kroupami a silnými nárazy větru," varují meteorologové. Teploty navíc v dešti klesnou pouze na 20 stupňů, turisté by si tak měli zabalit raději i bundy. 

Spousta Čechů ale nespoléhá při dovolené jen na léto. Roste tak zájem o podzimní zájezdy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.