Zděšení na palubě. Pilot cestujícím oznámil, že neumí přistát

Nepříjemné zprávy na palubě letadla jsou noční můrou nejednoho cestovatele. Svým uším tak nevěřili cestující na palubě letadla Alaska Airlines/SkyWest, ke kterým pilot podle webu AeroTime pronesl velmi nečekané oznámení.

"Ahoj lidi. Opravdu se omlouvám, ale protože nemám náležitou kvalifikaci pro přistání v Jackson Hole, musíme se odklonit do Salt Lake City v Utahu. O dalších krocích vás budeme informovat," řekl pilot vyděšeným pasažérům.

Letiště v Jackson Hole se totiž nachází v národním parku a kvůli hornatému terénu vyžaduje po pilotech speciální kvalifikaci, píše portál ABC 7 News. A tu výše zmíněný pilot údajně neměl.

[chooze:article;value:570132]

Let byl tak odkloněn do přibližně 466 kilometrů vzdáleného Salt Lake City v Utahu, kde cestující asi hodinu a půl čekali. Poté letadlo převzala jiná posádka, která už ve Wyomingu úspěšně přistála. Ovšem s tříhodinovým zpožděním.

Společnost SkyWest následně uvedla, že pilot kvalifikaci ve skutečnosti měl. Jednalo se prý o administrativní pochybení. "Let byl z Jakcson Hole odkloněn kvůli administrativní chybě a přehnané opatrnosti," stálo v prohlášení pro Cowboy State Daily.

V Brazílii se před pár týdny zřítilo letadlo. Podívejte se na reportáž TV Nova (08/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.