V bazéně na Kladensku se utopilo batole. Podle úřadů neexistovalo

Na zahradě rodinného domu na Kladensku se minulý týden odehrála tragédie. V bazénu se tam utopil chlapec, kterému bylo teprve 20 měsíců. Ve vodě si hrál se dvěma staršími sourozenci.

Neštěstí se stalo v podvečer, kdy chlapce rodiče našli ležet na dně bazénu. Na místo hned vyjeli záchranáři, kterým se dítě podařilo resuscitovat. "Mohu potvrdit, že jsme na místě zasahovali u tonutí dítěte, které jsme poté přepravili do nemocnice v Motole," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. V nemocnic ale chlapec později zemřel.

[chooze:article;value:568672]

​Případem se nyní zabývá policie. "V sobotu 17. srpna vyjížděli kladenští policisté k nešťastně události na zahradě rodinného domu, kde se topilo malé dítě, které později bohužel v nemocnici zemřelo. Případ prověřujeme jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Celá tragédie má ale ještě dohru. Jak zjistil Deník N, dítě nebylo zapsané na úřadech. Nemělo rodné číslo, rodný list ani zdravotní pojištění. Ani po více než roce a půl tak chlapec například nebyl u lékaře, nemohl proto být očkovaný.

Tím, že narození dítěte nenahlásili úřadům, porušili rodiče hned několik povinností. Musí se totiž nahlásit do tří dnů matrice. Jinak hrozí vysoká pokuta. Rodiče ale nenahlásili narození úřadům ani zdravotní pojišťovně. Úředně proto zemřelý chlapec neexistoval. Jeho matka na sociálních sítích sdílela dezinformace o očkování a věřila konspirační teorii, že Česko není stát, ale korporace.

Záchranáři varují: Dítě se může utopit i v hloubce několika centimetrů (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.