Ukrajinci zaútočili na další oblast v Rusku, tvrdí její gubernátor

Ukrajinská armáda se měla ve středu pokusit proniknout za ruské hranice do Brjanské oblasti. Na telegramu to tvrdí její gubernátor Alexandr Bogomaz. "V Klimovském okrese byl zmařen pokus ukrajinských sabotážních a průzkumných jednotek proniknout na území Ruské federace," uvedl Bogomaz.

Podle ruského telegramového kanálu Mash se měla ukrajinská skupina skládat z asi 200 vojáků, jak uvedl web The Kyiv Independent. Tvrzení není možné nezávisle ověřit a ukrajinská armáda je doposud nijak nekomentovala. Podle Bogomaze má být situace "stabilizovaná". Později dodal, že na oblast Ukrajinci zaútočili dronem.

[chooze:article;value:570113]

Zmíněný Klimkovský okres leží při severní hranici Ukrajiny na trojmezí s Ruskem a Běloruskem. Region se nachází jen asi 150 kilometrů od zóny bojů v Kurské oblasti, kam Ukrajinci vpadli začátkem srpna a podařilo se jim tam obsadit rozsáhlé území.

Zprávy o prvních pokusech o průnik se tehdy značně podobaly těm popsaným výše. Tamější gubernátor uváděl, že na území vstoupily ukrajinské sabotážní a průzkumné skupiny s těžkou technikou, ale že se nebezpečí podařilo odvrátit, jak jsme popsali v článku.

Operaci Ukrajiny na území Ruska rozebral novinář Jiří Just (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.