Sjezd demokratické strany v Chicagu: Harrisovou podpořil Biden i Clintonová

Týdny, možná i měsíce nenáviděný Joe Biden je opět miláčkem řady Američanů. Za své rozhodnutí odstoupit z kandidatury na prezidenta Spojených států si na sjezdu demokratů v Chicagu vysloužil ovace ve stoje.

"Bylo mi ctí sloužit jako váš prezident. Miluji tuto práci, ale svou zemi miluji ještě více. A všechny ty řeči o tom, jak jsem naštvaný na všechny lidi, kteří říkali, že bych měl odstoupit, nejsou pravda," prohlásil prezident USA Joe Biden.

Joa Bidena přišla podpořit i jeho rodina. "S Joem jsme spolu už téměř 50 let a stále jsou chvíle, kdy se do něj znovu zamiluji," pronesla manželka Joa Bidena a první dáma USA Jill Bidenová.

[chooze:article;value:568483]

​"Výběr Kamaly bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsem udělal za celou svou kariéru. Je tvrdá a zkušená. Její osud představuje ten nejlepší americký příběh. Potřebujeme, abyste porazili Donalda Trumpa a zvolili Kamalu prezidentkou a Tima a viceprezidentem Spojených států amerických," dodal současný prezident.

Biden během projevu nenechal na hlavním soupeři Harrisové Trumpovi nit suchou. Označil ho za usvědčeného zločince a lháře. Během večera se u řečnického pultu vystřídalo několik osobností, jednou z nich byla Hillary Clintonová. I ta se opřela do Donalda Trumpa.

"Kamale záleží na dětech, rodinách, na Americe. Donald se stará jen o sebe. Budoucnost je tady. Máme ji na dosah. Pojďme s ní," vyzvala voliče bývalá ministryně zahraničí USA Hillary Clintonová.

Demokratický sjezd hostí Chicago až do pátku. Vyvrcholením bude čtvrteční projev Kamaly Harrisové, která oficiálně přijme nominaci na prezidentku Spojených států.

Harrisová chce podpořit střední třídu. Trump zaútočí na strach z migrace, říká amerikanista Kozák:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.