Auto po nehodě skončilo na střeše. Řidič nadýchal 2 promile, ženu museli vyprostit

Nehoda se odehrála ve středu krátce po patnácté hodině. "Třiačtyřicetiletý řidič jedoucí ve směru od obce Bezvěrov do Toužimi zřejmě nepřizpůsobil rychlost, přejel do protisměru a dostal s vozidlem smyk. Následně vyjel vlevo mimo komunikaci, kde auto převrátil na střechu. Narazil přitom do směrového sloupku a do stromu," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

V autě kromě řidiče seděla i třiatřicetiletá žena. Po nehodě byla na svém místě zaklíněná a musela být vyproštěna okénkem. "K nehodě jsme vyslali dvě posádky záchranářů. Ženu jsme ošetřili a následně byla pozemní cestou se středně těžkými zraněními transportována do Fakultní nemocnice Plzeň," řekl pro TN.cz mluvčí karlovarské záchranky Radek Hes. 

[chooze:article;value:569697]

Policisté u řidiče následně provedli dechovou zkoušku. "Vyšla s pozitivním výsledkem 2,12 promile. Muži jsme na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu," doplnil Jan Bílek.

Způsobená škoda na autě byla odhadnuta přibližně na 100 tisíc korun. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí trest tří let ve vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.