Ve Zlíně je kvůli Barum Rally omezena doprava. Linky MHD mění trasy

Zlíňané, lidé z přilehlého okolí, turisté nebo návštěvníci Barum Czech Rally Zlín musejí počítat s dopravními problémy, které budou trvat až do neděle. V pátek večer se jede v rámci soutěže městská rychlostní zkouška a centrum města bude neprůjezdné.

Ve stejný den bude uzavřeno také autobusové nádraží ve Zlíně, autobusy budou ke svým příjezdům a odjezdům, využívat provizorní stanoviště na Hradské ulici. "Největší uzavírky nás čekají dnes večer ve Zlíně. Centrum města bude uzavřeno zhruba od 16:30 a samozřejmě tam očekáváme návštěvnost až několik desítek tisíc lidí," upozornil v pátek mluvčí policie Petr Jaroš. 

[chooze:article;value:564868]

​Místní už si na dopravní peklo, které se opakuje každým rokem právě v tomto termínu, zvykli. "Nejhorší je to odpoledne a večer, bude zase hrůza. Ale protože už to za ty roky znám, jsem připravený," říká jeden ze zdejších obyvatel. "Tak je to cena, kterou jednou za rok musíme zaplatit," přidal se další.

I přesto, že závod začne až večer, někteří fanoušci jsou už na místě od dopoledne a hledají si ta nejlepší místa. "Jsme nadšení, plní očekávání. Snad všechno dobře dopadne, počasí nám přeje," nemohli se dočkat fanoušci.

"Návštěvníkům doporučujeme, aby nejezdili přímo do centra Zlína, ale aby zaparkovali někde na okraji a do Zlína se dostali městskou hromadou dopravou," poznamenal policejní mluvčí Jaroš.

Omezeny budou také některé spoje hromadné dopravy. Na pořádek bude během akce ve Zlíně a okolí dohlížet na 300 policistů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.