Apple zvažuje speciální poplatek. Platit by museli všichni majitelé iPhonů

S velkou novinkou přichází výrobce iPhonů, kterým je firma Apple. Ten v červnu oznámil systém zvaný Apple Intelligence. Systém založený na umělé inteligenci má změnit způsob, jakým lidé používají výrobky Applu.

Systém má být součástí updatu operačního systému iOS 18, který má přijít ještě letos. Samotný update bude zdarma, využívání Apple Intelligence ale pravděpodobně zas tak jednoduché nebude.

[chooze:article;value:535394]

​Uživatelé se tak musí připravit na poplatek, pokud mají o nové služby zájem. "Apple nastavil precedent, že jeho uživatelé musí zaplatit více za prémiové služby. Není tak možné vyloučit, že se rozhodne vyžadovat poplatek za některé z funkcí, které Apple Intelligence nabízí," uvedl podle portálu CNBC analytik Ben Wood.

Kolik bude využití nového systému stát, zatím není jasné. Jak ale uvádí portál Sun, odborníci se shodují, že se cena bude pohybovat v rozmezí 200 až 400 korun za měsíc. Je ale také možné, že se tyto funkce stanou součástí už existujícího programu Apple One, který už tvoří například Apple Music, Apple TV+ nebo úložiště iCloud.

Apple Intelligence má obsahovat řadu novinek. Vývojáři slibují možnost generování obrázků, které navíc bude moct umělá inteligence i rovnou upravovat. Uživatelé budou mít také přístup k lepší verzi ovladače Siri, který bude obsahovat jazykový model Chat GPT, díky čemuž bude moci s uživateli komunikovat.

Komunikace s roboty. Firmy sází na umělou inteligenci (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.