Mrazivé varování propuštěným vojákům. Maskujte se, vzkazuje Medveděv

Bývalý ruský prezident a místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace zareagoval na výměnu vězňů mezi Ruskem a Západem výhrůžně. "Samozřejmě bych si přál, aby zrádci Ruska shnili v žaláři nebo zemřeli ve vězení, jak se to často děje," napsal Medveděv na svůj Telegram.

A propuštěným vězňům poslal také mrazivé varování. "A zrádci ať si teď horečně vybírají nová jména a aktivně se maskují v rámci programu na ochranu svědků," vzkázal jim.

Podle webu The Guardian se výměny zúčastnilo nejméně 26 vězňů. Mezi nimi bylo i osm Rusů, na které Medveděv ve svém příspěvku nezapomněl. "Ale užitečnější je dostat ven naše vlastní (zajatce - pozn. red.), kteří pracovali pro naši zemi, pro naši vlast, pro nás všechny," zdůraznil.

[chooze:article;value:567542]

Jedním z propuštěných byl také politik a novinář Vladimir Kara-Murza. Ten se jakožto držitel britského pasu po svém propuštění sešel s americkým prezidentem Joem Bidenem v Bílém domě, píše web Mirror.

"Žádné slovo není dost silné. Byl jsem si jistý, že zemřu ve vězení. Pořád mám pocit, že spím v mé cele v Omsku místo toho, abych slyšel vaše hlasy," řekl novinář.

Současný stav konfliktu na Ukrajině rozebral bezpečnostní analytik Zdeněk Petráš:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.