Zdechovský: Plakáty SPD jsou úsměvnou kampaní. Chtějí jen vystrašit

Hnutí SPD přišlo v nedávně době s kontroverzními plakáty, na kterých mimo jiné tvrdí, že kvůli regulacím EU jsou v jídle červi. "Já si myslím, že nejlepší volič SPD je ten, který je dostatečně vystrašený, a ten, který prostě nezná souvislosti. Už dneska se barví třeba maso látkou, která pochází z červů. Máte ho vlastně de facto v jakémkoliv výrobku, který si český spotřebitel koupí," okomentoval plakát europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

"To, co dneska má na plakátech SPD, je spíš úsměvná dezinformační kampaň lidí, kteří nerozumí tomu, jakým způsobem se to dělá a chtějí jenom vystrašit lidi. V krajských volbách se navíc nevolí do Evropského parlamentu, to je potřeba také zdůraznit," doplnil.

[chooze:article;value:567932]

Na dalším plakátě pak SPD zobrazuje muže tmavé pleti s nožem v ruce se vzkazem, že chirurgové z dovozu nevyřeší nedostatky ve zdravotnictví. "Barva pleti a to, jak ten člověk vypadá, neznamená, jaký ve skutečnosti je. Migrační pakt nesouvisí s legální migrací. Pokud je tu někdo jako lékař, je tu většinou s legálním povolením," uvedl Zdechovský.

V evropských volbách však strany, které se zaměřily na migrační pakt a tzv. "green deal", výrazně posílily. "Já mám většinou pocit, že někoho zastrašit, dostat se do Evropského parlamentu, a v něm pět let nic nedělat, to se spíš nevyplácí," řekl Zdechovský.

[chooze:article;value:564213]

Tyto strany následně vytvořily frakci Patrioti pro Evropu. Ostatní strany se s nimi ale moc nechtějí bavit, což Patriotům přijde nedemokratické. Zdechovský s tím ale nesouhlasí. "Strany se demokraticky rozhodly, že ty, co mají mezi sebou lidi, kteří systematicky podporují Rusko, nebudou podporovat," upřesnil.

"Já dlouhodobě nesouhlasím s tím, že bychom někoho měli izolovat, ale prostě takhle se demokratická většina rozhodla, takže já ji respektuji. Oni hlavně zastupují svoje zájmy. A já nechci tady připomínat třeba některé skandály svých kolegů, jejichž asistenti byli tak úspěšní, že přijímali peníze od Číny nebo od Ruska," dodal.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.