Turistka zažila v Chorvatsku šok. Na ulici přišla o všechny peníze

Chorvatsko už několik let rozděluje turisty. Jedni ho milují a nedají na něj dopustit, druhá skupina se naopak na sociálních sítích ráda podělí s nepříjemnými zkušenostmi, které v této dovolenkové destinaci zažila.

To udělala i turistka, která se sama vydala poznávat Chorvatsko. "Ahoj dámy, jsem v Záhřebu. Bohužel mě tam včera okradly dvě ženy. Moje peníze jsou pryč," citoval web dnevnik.hr její vyprávění, které zveřejnila na facebooku ve skupině Female Solo Travellers.

[chooze:article;value:568148]

Okradenou turistku nejvíce zaskočila skutečnost, že jí to udělaly jiné ženy. "Procházela jsem uličkou v historické části města, která vedla do kopce. Najednou se za mnou objevily dvě dámy a začaly mě sledovat. Myslela jsem, že jsou to také turistky, tak jsem zastavila, abych je nechala projít. Ony ale také zastavily," popsala dále na sociální síti.

Začaly prý předstírat, že jsou unavené. "Pokračovala jsem tedy dál. Najednou mi jedna z nich, která měla krátké blond vlasy a brýle, jako "náhodou" šlápla na nohu a omluvila se. Pak najednou spěchaly nahoru do kopce," dodala turistka. Za pár minut jí někdo upozornil, že má otevřenou tašku. Peníze a karty byly pryč. Okamžitě se obrátila na policii. 

"Buďte proto při pobytu v Chorvatsku velmi opatrní a mějte oči otevření," vyzvala v závěru členky facebookové skupiny. 

Evropské destinace už mají turistů dost, chystají opatření (29/7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.