Chomutovský zoopark je výjimečný. Můžete v něm i přespat

Chomutovský zoopark se rozkládá na 112 hektarech přírody a k vidění tam je 160 druhů zvířat a víc než jedenáct set jedinců. "Zoopark Chomutov je specifická zoologická zahrada, je zaměřená na faunu palearktické oblasti, nenajdete u nás druhy, které žijí třeba v Jižní Americe, v Africe," popsala ředitelka zooparku Věra Fryčová.

"Návštěvníci si mohou prohlédnout naše rosomáky, letos máme tři mláďata, když se jim poštěstí, můžou vidět i mládě charzy žlutohrdlé, což je docela výjimečná věc, anebo jeleny buchraské," uvedl vedoucí zoologie v Zooparku Chomutov Miroslav Brtnický.

[chooze:article;value:566897]

Těch mají 15 a jde tak nejspíš o největší skupinu jelena bucharského v Evropě, kde jich je prý dohromady asi 50. Na své si přijdou nejen ti, kteří se na zvířata rádi dívají, ale i ti, kteří je chtějí nakrmit. Koupit si totiž můžete krmení třeba pro ryby nebo vodní ptáky. 

Nechybí ani komentované krmení velbloudů, tuleňů, makaků a vyder. Chovatelé vám při něm prozradí o zvířatech spoustu zajímavostí. A v parných letních dnech zvířatům přivážejí i sníh. Zábava je to jak pro ně, tak i pro návštěvníky. Pyšní se také jedním ze dvou největších meduzárií v České republice.

Ptačí voliéra je průchozí, takže ptáky si můžete prohlédnout pěkně zblízka. Nudit se rozhodně nebudou ani vaše ratolesti, pro ně tu je spousta dětských atrakcí. Jednou z nejoblíbenějších je tu prolézačka v podobě pandy červené, která je i maskotem této zoo. 

[chooze:article;value:566681]

Přímo v Zoo se dokonce můžete i ubytovat. "Nabízíme zážitkové ubytování jak na statku, tak i v roubence," informovala Fryčová. 

V tomto areálu zážitkového ubytování se pořádají dokonce i svatby od dubna do září tu bývá každý víkend jedna. Vstupné do zoologické zahrady je pro dospělého za 150 korun, pro děti a seniory za 80 a rodinné začíná na 200. Parkování na celý den stojí 60 korun.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.