Řev lvů i brblání hrochů. V Safari parku Dvůr Králové můžete zůstat do noci

V srdci Evropy přivíráme oči a rázem jsme uprostřed Afriky. Ze tmy nás zvířata zvědavě pozorují, míjíme je v otevřeném autobusu. Můžeme vlastním autem i mezi lvy. Safari Park Dvůr Králové je ale úplně nejkrásnější odpoledne, kdy už tam není tolik návštěvníků.

"Když lidé chtějí počkat na setmění a poslouchat řev lví smečky nebo brblání hrochů, jak jedí trávu, tak tady můžou klidně do jedenácté zůstat," uvádí Jaroslav Hyjánek, zoologický ředitel, Safari Parku Dvůr Králové.

Návštěvník se může na den stát i ošetřovatelem slonů a je tam nejvýznamnější chov nosorožců na světě i největší stádo zeber vůbec, 27 žiraf zase tvoří největší stádo v rámci Evropy.

[chooze:article;value:549329]

A když tučňáci chtějí, mohou vás klidně zatahat i za nohavici. "Je jich tu aktuálně 32, 25 je dospělých jedinců a sedm letošních mláďat," upřesňuje Helena Hubáčková, mluvčí Safari Park Dvůr Králové.

Po pětatřiceti letech se podařilo odchovat mimo Afriku mláďata hyenky hřivnaté, ale zdá se, že otci to je úplně jedno. V paži to mají pod hladinou tentokrát i hroši. Žijí ve své největší evropské expozici.

Hned vedle hrochů, ale přeci jen odděleně, se dá řádit na šlapadlech, hloubka jezírka je tři metry. Návštěvník nemusí domů, ubytovat se tu dá skoro v korunách stromů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.