Muž v Teplicích měl brutálně zabít fenku. Případ otřásl i zasahujícími policisty

"Případ usmrcení psa v Teplicích otřásl i přítomnými policisty," vyjádřila se k události policie. Podle její mluvčí Ilony Gazdošové byla hlídka přivolána do zahrádkářské kolonie v teplické části Prosetice. "Podle oznámení zde měl muž ubít kovovou tyčí 14letou fenku pitbulteriéra, která patřila jeho kamarádovi," popsala Gazdošová.

​​Policisté po příjezdu vyslechli několik lidí, kteří vypověděli, že popíjeli den předtím alkohol, jeden z party vzal železnou tyč a několikrát udeřil fenku do oblasti hlavy a tím ji zabil. "Poté ji zabalil do deky a zahrabal na zahradě," uvedla mluvčí.

[chooze:article;value:565937]

"Policisté objevili místo, kde bylo patrné, že je zvíře pohřbeno. Kromě těla psa pod zeminou nalezli také železnou tyč se zaschlou krví," řekla Gazdošová. Údajného tyrana našli v Teplicích, kde pobývá.

​​U výslechu se podezřelý k činu přiznal a uvedl, že neví, proč psa ubil. Buď pod vlivem alkoholu, nebo že ho "popadnul amok". Policejní komisař sdělil 47letému muži obvinění ze zločinu týrání zvířat, neboť fenu usmrtil zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. V případě odsouzení mu hrozí dva roky až šest let ve vězení.

Pohled jen pro otrlé. V Krasonicích policie na jaře prověřovala týrání zvířat (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.