Influencerka: Syn na mně paruku nesnáší. Noste holou hlavu s hrdostí

Barbora Kropáčková bojuje s alopecií už dva roky. Postupně jí vypadaly vlasy i veškeré ochlupení. "Trvalo to dva týdny, takže bylo to fakt strašně rychlé, nevěděla jsem vůbec, proč se to děje, co s tím a jak to zastavit. Během následujícího měsíce pak vypadly i řasy a obočí, což musím říct, že pro mě bylo těžší než ztráta vlasů," popsala.

Řasy si influencerka každý den lepí. "Obličej ztratí rám a vypadáte opravdu nemocně. Oči bez řas nemají ohraničení, vypadají vykuleně. Vypadáte jako mimozemšťan. Navíc bez řas se do očí dostává strašně moc prachu," vysvětlila.

[chooze:article;value:563045]

Vzhledem k tomu, že alopecie je autoimunitní onemocnění, většina lidí, kteří jím trpí, netuší jeho přesnou příčinu. "Spouštěčů té alopecie může být spousta. Třeba očkování, nedostatek vitaminů, minerálů, může to být jako přídavek k nějaké nemoci, reakce na nějakou operaci či stres," uvedla Kropáčková.

Podle influencerky mohla být jednou z příčin plastická operace prsou, kterou podstoupila rok předtím, než se u ní nemoc spustila. Implantáty si tak nechala vyndat a doufá, že by mohla nemoc ustoupit. "Pořád mám v sobě silikon. Je všude v těle. Uvolňuje se tam. Takže asi chvilku bude i trvat, než se z toho dostanu, než se z toho vyčistím," pronesla.

[chooze:article;value:562082]

V překonání nemoci pomáhá Kropáčkové i manžel se synem. "Vlastně oni dva jsou to, proč jsem si řekla, že musím normálně dál fungovat. Můj syn mě vidí furt jako jeho mámu. A naopak, když si vezmu paruku, tak on ji na mě nesnáší. On mě prostě tak nezná," netajila se.

Bára Kropáčková inspiruje svým příběhem i lidi na sociálních sítích, kteří alopecií taktéž trpí. Právě otevřenost směrem k okolí je něco, co by všem doporučila. "Nestyďte se za to, nejednalo se o vaši volbu. Noste holou hlavu s hrdostí a buďte naopak pyšní na to, jak to zvládáte," uvedla.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.