Obavy o prince George kvůli černobílé fotce. Kate měla důležitý důvod

[chooze:gallery;value:28909]

Nejnovější portrét prince Goerge vyrazil příznivcům královské rodiny dech. George, který v podělí oslavil už 11. narozeniny, se na něm totiž neuvěřitelně podobá svému otci princi Williamovi. Kromě toho je ale zarazilo a znepokojilo i to, že snímek je černobílý. Mohlo to naznačovat, že se děje něco špatného. Kate přitom dosud zveřejňovala pouze barevné fotografie svých dětí.

Podle bývalého královského fotografa Iana Pelham-Turnera tím princezna Kate chtěla poslat důležitou zprávu. Pro britský Daily Express uvedl, že Kate tak šla ve stopách jiných královských fotografů a chtěla vytvořit "symbolický a nostalgicky snímek".  

"Když jsem pro královskou rodinu pracoval jako fotograf, tak milovali černobílé fotografie. Nafotil jsem první Vánoce Williama s Dianou a Charlesem, většina byla černobílá. Chtěli to tak," svěřil se.

[chooze:article;value:565942]

Zároveň podle něj černobílá fotografie může odkazovat i na zesnulou královnu Alžbětu II., tedy Georgovu prababičku, píše web Marca. Černobílé snímky jsou prý v současné době i velmi trendy.

V každém případě se letošní narozeninový portrét velmi odlišuje od toho loňského, na kterém George seděl na schodech a na sobě měl košili s vyhrnutými rukávy a modrozelené džíny. Letos si na sebe vzal oblek a více než malého chlapce připomíná mladého muže. 

Princezna Kate je vášnivou fotografkou a svou rodinu fotí pravidelně. Před pár týdny například zbořila internet narozeninovým snímkem prince Williama. "Víme, že ráda fotografuje. Je to jeden z jejích největších koníčků. Je opravdu dobrá fotografka, už dříve nafotila několik velmi zajímavých snímků," ocenil talent princezny.

Princ George v pondělí oslavil 11. narozeniny. Podívejte se na reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.