Lidé si stěžují na stav koupaliště. Hnus a špína, sem už nikdy, zlobí se Markéta

[chooze:gallery;value:36683]

​Paní Markéta si užívala vodní radovánky na koupališti v Čakovicích už jako malá holka. Když se jí pak v roce 2012 narodil syn, navštěvovali ho společně. Letos se tam proto vydali znovu. Návštěva jim ale téměř vyrazila dech.

"My jsme to netušili. Koupili jsme si vstupenky, a když jsme vlezli do areálu, tak se nám to na první pohled zdálo takový divný. Ale rozložili jsme si deku a šli si areál projít," popsala pro TN.cz první dojmy. "Koupaliště ale bylo v dezolátním stavu, chyběli plavčíci, nefungoval tobogán, bazén byl upuštěný, všude špína," postěžovala si.

Vrácení vstupného neprošlo

Markéta se proto rozhodla situaci řešit a šla rovnou na pokladnu požádat o vrácení vstupného, za které zaplatila 370 korun. Tam ale nastal další problém. "Paní pokladní jsem poprosila, jestli by nám nemohla vrátit vstupné, protože to není vůbec vhodné koupaliště pro děti. A ona mi řekla, že to asi nepůjde," sdělila.

[chooze:article;value:564532]

​Nakonec ale zavolala vedoucí. "Nejprve souhlasila, že mi vrátí alespoň dospělý vstupný, ale když jsme si šli sbalit deku a vrátili se, řekla, že jsme tam byli 40 minut a určitě jsme se koupali. Ale nám prostě chvíli trvalo, než jsme si rozbalili deku a prošli areál," nechápala Markéta. Peníze zpátky nedostala.

Bylo to jinak, tvrdí koupaliště

Podle koupaliště ale bylo všechno jinak. "Pokladní po paní chtěla vstupenku, aby jí mohla vydat peníze, což paní nejprve odmítla. Potom, již arogantně, vyzvala pokladní, ať si vezme nějakou, která se válí u pokladny. To pokladní odmítla. Paní odešla a asi po deseti minutách se vrátila se vstupenkou a hodila ji po pokladní do okénka," popsal za koupaliště Robert Segmüller.

Pochybení ale uznává. "Po kontrole vstupenky se zjistilo, že paní byla v areálu více než 40 minut, a to bez doby řešení vrácení vstupného. Což by při normálním chování návštěvnice nevadilo. Bohužel do toho vstoupily na obou stranách emoce," přiznal Segmüller. "To považuji za jediné pochybení personálu. I když se zákazník chová nevhodně, mají být nad věcí a chovat se profesionálně," vysvětluje.

[chooze:article;value:562823]

​Paní Markéta svou zkušenost sdílela na sociálních sítích, kde se rázem objevila řada komentářů. Jak se ukázalo, není jediná, která nebyla se stavem koupaliště spokojená. Koupaliště se ale hájí tím, že je před rekonstrukcí.

"Jsme staré venkovní koupaliště ze 70. let předělané z vodní nádrže v krásném areálu s velkými stromy," argumentuje Segmüller. "V rámci maximálních možností mají naši zaměstnanci jako prvořadý úkol udržovat bazén a jeho okolí v čistotě, což si myslím, že se nám většinou daří ke spokojenosti většiny zákazníků," dodal.

Shoda špatných okolností

Přiznává ale, že v den, kdy paní Markéta koupaliště navštívila, nebylo vše podle představ. "Bohužel to bylo shodou okolností – déšť a vítr předchozí den, dvě havárie úniku vody z bazénu a havárie písečného filtru. To má vliv, že úklid okolo bazénu trval ten den mnohem déle. Plavčíci od rozdělané práce šli pomáhat do strojovny. Prioritou bylo odčerpat vodu ze strojovny, aby nedošlo k poškození technologie, zatopení čerpadel. Tím by se musel bazén a areál uzavřít celý," vysvětlil.

[chooze:article;value:562862]

​Podle Markéty to ale vypadlo jinak. "Nižší bazének byl z půlky vypuštěnej. A když jsem jim říkala, že je tam písek, tak mi řekli, že je přece z čističek. Ale to by měl být přece v těch čističkách, a ne ve vodě. Dospělej bazén byl jakžtakž napuštěnej. Ale na to, jak je to tam starý, vybíraj vysoký vstupný," uzavřela. 

Podle Segmüllera si ale nespokojení zákazníci mohou o vrácení vstupného zažádat. "Pokud se návštěvníkovi u nás nelíbí a má to oprávněný důvod, respektujeme to a vstupné vracíme po předložení zakoupené vstupenky," uvedl. Paní Markéta se synem se nicméně na koupaliště už zřejmě nevrátí.

Pozor, kde se koupete. Kvůli vedrům přibývá míst s nekvalitní vodou (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.