Billa nečekaně uzavřela několik poboček. Lidé jsou zmatení, obchod zmizel i z mapy

Do nejméně tří prodejen řetězce Billa v Praze a Středočeském kraji by lidé v posledních dnech vyrazili zbytečně. "Prodejna supermarketu Billa v centru Kladna je od soboty 13. července uzavřena. Kdy a zda otevře znovu, cedule na dveřích neuvádějí. Obchod zmizel i z mapky prodejen na internetu," stěžují si lidé na sociální síti.  

"Některým uživatelům to nedalo a důvody uzavření se snažili zjistit. "Technické problémy. Otevře za jeden až dva měsíce," reagovala jedna z uživatelek.  

Podobně nepříjemnou zkušenost mají za sebou lidé z pražského Proseku. Na facebooku zjišťovala příčiny uzavření supermarketu pisatelka i s jistou dávkou nadsázky. "Mám čistě kelišovský dotaz. Nevíte, proč je zavřená malá Billa?" Lidé hned zareagovali s tím, že to místní už řešili, nikdo se prý ale nic nedozvěděl.

[chooze:article;value:565091]

"Mrzí nás komplikace, které obyvatelům v okolí našich uzavřených prodejen vznikly a vznikají. Snažíme se je, je-li to možné, včas informovat. V případě prodejen na Praze 6 a na Praze 9 či na Kladně se jednalo o neočekávané technické důvody," okomentovala uzavření poboček mluvčí řetězce Dana Bratánková ve čtvrtek 18. července. 

"Náš tým na odstranění závad usilovně pracuje," sdělila s tím, že prodejnu v Praze 9 by měli otevřít co nejdříve. "Na Praze 6 pak předpokládáme otevření v řádu dnů," doplnila.

[chooze:article;value:565206]

"Obecně v prodejní síti, která má bezmála 300 prodejen po celé zemi, k uzavírání prodejen dochází průběžně. Nejčastěji z důvodu modernizace, během níž je pro naše zákazníky vylepšujeme. To jsou případy nedávno uzavřené prodejny v Praze na Letné nebo prodejny Monika v Plzni či v současné době uzavřené rekonstruované prodejny v Moravské Třebové," informovala dále mluvčí. 

Zákazníci se informace o tom, jestli je daná prodejna uzavřená, můžou dozvědět například prostřednictvím on-line map. "V případě uzavření prodejny jsou upraveny informace v mapách tak, aby nebyly pro zákazníky matoucí a oni nejeli do uzavřené prodejny. Omlouváme se všem našim zákazníkům, kterých se neočekávané zavření prodejen dotklo a zkomplikovalo jim každodenní nákupy, a věříme, že nám zachovají přízeň," dodala Bratánková.

Uzavírat prodejny plánují i další obchodníci

Uzavření několika prodejen oznámil i řetězec Penny. Důvodem má být taktéž jejich modernizace. V následujících dnech, týdnech a měsících to budou obchody Jirkov, Studentská (19.25. 7.); Broumov, U Dolní Brány (19.–25. 7.); Ústí nad Labem, Neštěmická (26. 7. – 1. 8.); Žďár nad Sázavou, Brněnská (26. 7. – 1. 8.); Praha-Spořilov, Choceradská (červenec až říjen 2024); Dobruška, Solnická (od září 2024 do roku 2025) a Český Brod, Jana Kouly (od října 2024 do roku 2025).

"Každý rok jí (modernizací, pozn. red.) projdou desítky prodejen. Většina modernizací je menšího formátu a trvá necelý týden," řekl portálu Kupi.cz mluvčí řetězce Tomáš Kubík.

"Modernizací většího formátu, nebo chcete-li kompletní přestavbou, projde obvykle několik prodejen do roka. Týká se prodejen, které svou velikostí nebo technickým stavem nevyhovují standardu, jaký bychom chtěli zákazníkům nabízet," dodal. 

Slevy, které nebyly. Obchodní řetězce v Česku dostaly obří pokuty:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.