Populární řetězec oznámil, že končí. Vše je nakonec jinak, lidé jsou naštvaní

Známý řetězec s elektroniku Okay nedávno oznámil, že se potýká s vážnými ekonomickými problémy. Nyní ale vyšlo najevo, že pravda je jinde. Podle webu tvnoviny.sk se chce případem zabývat dokonce Slovenská obchodní inspekce.

Společnost tehdy uvedla, že doplácí na ostrou konkurenci a letos v prvním čtvrtletí jí klesly tržby o čtvrtinu. Firma dále poznamenala, že plánuje drastickou redukci prodejní sítě, z necelé stovky poboček v Česku jich plánovala zavřít asi třetinu, další pak na Slovensku.

"Adresy prodejen, které budeme zavírat, v tuto chvíli nechceme komentovat. Reklamace zboží, jež bylo zakoupeno ve zrušených obchodech, proběhne standardním způsobem jako doposud. Zákazníci nám zavolají na zákaznickou linku a zboží si vyzvedne kurýrní služba," řekl v polovině června pro TN.cz ředitel marketingu společnosti Jan Vyletěl. Na sociální síti dokonce firma uváděla, že prodejny zavře 4. července ve 20 hodin. 

[chooze:article;value:563239]

​"Prodejny jsou otevřené jako dosud, nic se nezměnilo. Byla to běžná marketingová kampaň, kterou děláme už deset let na lokální úrovni. Letos poprvé jsme to uskutečnili na celostátní úrovni, a to jak v Česku, tak i na Slovensku," sdělila v úterý TN.cz operátorka zákaznické linky.

"To, že někdo z názvu 'Zavíráme – vše musí pryč, 4. 7. ve 20:00' vydedukoval, že naše prodejny už znovu neotevřeme, komentovat nebudeme," dodal pro slovenský portálu marketingový ředitel společnosti Jan Vyletěl s tím, že řada zákazníků naopak společnosti vyjádřila podporu. 

Většina lidí ale nepochopila, že jde o kampaň. "Jestli tomu říkají slevy, nedivím se, že to končí. Koukal jsem na pět druhů elektroniky, o které bych měl zájem, a nic z toho nebylo ve slevě," rozzlobil se na sociálních sítích jeden z uživatelů. "Nejsem jsem si jistý, zda jste naopak zákazníky neztratili," nechal se po provalení kauzy slyšet další z diskutujících.

Obchody bojují proti zlodějům. Nastražily na ně u pokladen past (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.