Europoslanci ANO nepřišli na schůzi u Fialy. Nenecháme se urážet, vzkazují

Většina českých europoslanců do Kramářovy vily na páteční setkání s premiérem Petrem Fialou dorazila. "Dnešního setkání s europoslanci se zúčastnili zástupci téměř všech zvolených politických sil napříč spektrem. Europoslanci za ANO se postupně omluvili, asi jim to Andrej Babiš zakázal. Je to škoda. Ale aspoň je jasně vidět, že zájmy ČR je vůbec nezajímají," prohlásil Fiala.

Něco takového je ale podle zástupců hnutí ANO nesmysl. A vina je prý na straně Fialy. "Jestliže jsme neustále z těch jedněch a těch stejných úst jako hnutí ANO nálepkováni, zařazováni a zaškatulkováváni někam, kam evidentně nepatříme a kam by nás naopak chtěla pětikoalice i ústy pana premiéra zatlačit, tak se pak nedivte," ohradila se předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová.

[chooze:article;value:559905]

​Velké diskuse vzbudila i fotografie, na které jsou zachycení Alexandr Vondra (ODS) a Filip Turek (Přísaha), kteří na schůzku dorazili jedním autem. Vondra to, že Turka svezl, hájí tím, že cestou jedním autem snížili svoji uhlíkovou stopu.

ODS je v europarlamentu členem euroskeptické frakce Evropští konzervativci a reformisté, Filip Turek a Nikola Bartůšek z koalice Motoristé a Přísaha se přidali do frakce Patrioti pro Evropu, kterou spoluzaložilo hnutí ANO. Dříve Vondra přitom připustil, že vidí mezi ODS a hnutím Motoristé vysokou míru shody.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.