Pohřeb Ireny Greifové: Na rakvi ležel věnec od Laufera, ten o smrti své ženy neví

Irena Greifová ve čtvrtek zemřela po krátké nemoci ve věku 83 let. Se svou milovanou maminkou se v motolském krematoriu rozloučily její dvě děti, starší syn Karel a dcera Ester. Zavzpomínat na kostýmní výtvarnici přišli i kolegové a známí.

Posledního rozloučení s manželkou se nemohl zúčastnit herec Josef Laufer, který po komplikované operaci srdce leží již třetím rokem v umělém spánku. "José Irence s láskou," vyjímal se i přes nevoli osudu na Irenině rakvi věnec žlutých růží od Josefa.

[chooze:article;value:480972]

Mezi pozůstalými se objevil i herec a tanečník Vlastimil Harapes, který s Irenou spolupracoval na snímku Kde se rodí tanečníci. Ten letos pochoval i svou bývalou ženu Hanu Zagorovou a kamarádku Marii Poledňákovou. Její syn Petr Poleďnák Vlastimila Harapese na pohřeb v pražském Motole doprovodil.

Ireně přišla dát sbohem také její dlouholetá kolegyně Jaroslava Pecharová. Dalším z hostů byl režisér F. A. Brabec s manželkou a syn známého režiséra Juraje Herze, Michal Herz.

[chooze:article;value:480817]

Greifová se narodila v dubnu 1939 ve slovenských Michalovcích. Od konce 60. let navrhovala kostýmy pro řadu filmů, seriálů a divadelních inscenací.

Podle informací na portálu Česko-slovenské filmová databáze (ČSFD) se podílela například na filmech Petrolejové lampy, Noc na Karlštejně, Tajemství hradu v Karpatech, Tři veteráni nebo Deváté srdce.

[chooze:gallery;value:29766]

Podívejte se, jak Lauferova dcera Ester popsala otcovy narozeniny strávené v nemocnici (8/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.