Muž se policistům snažil uplavat v Sázavě. Má z ostudy kabát

Na videu je vidět 28letý muž, jak plave uprostřed řeky Sázavy. Pokoušel se utéct, tedy uplavat, před svými pronásledovateli. Předtím měl krást v nedalekém supermarketu.

"Muž v prodejně odcizil potraviny, které nezaplatil. Toho si všimla zaměstnankyně, která za ním běžela směrem k řece," uvedla mluvčí policie Kraje Vysočina Michaela Lébrová.

[chooze:article;value:561354]

​"Sedím na rybách a vidím, jak běží borec a za ním ženská a řve, aby zastavil, že stejně jedou policajti," popisoval situaci autor videa Lukáš Pechanec.

Muž se svým pronásledovatelům vysmekl a nenapadlo ho nic jiného než prostě skočit do řeky a uplavat. To se mu také nějakou chvíli dařilo. Uplaval několik set metrů. "Jednání muže šetříme jako přestupek proti majetku," dodala Lébrová.

Muži hrozí za krádež potravin za zhruba 900 korun několikatisícová pokuta. A z ostudy má kabát. V řece totiž neměl muž dlouho klid. Uplaval několik set metrů. Pak si ho všiml další z rybářů a skočil za ním do vody. 

Začal jej pronásledovat a byl očividně v lepší kondici. Plaváček se tak nakonec ještě rád sám vzdal policistům, kteří už na něj čekali na protějším břehu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.