Na vlak v Mostě někdo zaútočil. Pachatel poškodil elektronické systémy

Ukradené kabelové spojky dálkového řízení, napájení a otevírání dveří. Zloděj měl vlak poškodit ve chvíli, kdy byl odstavený. Škodu policie vyčíslila na sto tisíc korun. "Věc prověřujeme jako poškození cizí věci a krádež, bude-li pachatel dopaden a postaven před soud, hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi, sdělil mluvčí mostecké policie Václav Krieger.

Za poslední dva roky jde už nejméně o pátý závažný incident. Potíže novému přepravci začaly ve chvíli, kdy na trati vystřídal původního. Nejprve to byly koleje namazané olejem. "Když potom ten vlak se dohrabal a zastavil v zastávce, tak zabrzděný vlak začal klouzat po tom oleji zpátky do údolí," uvedl ředitel železničního dopravce Railway Capital Jan Šatava.

[chooze:article;value:563040]

​Policie zjistila, že olej na koleje namazal strojvedoucí původního dopravce. Neunesl, že už na trati nebude jezdit. U soudu za to dostal tříletou podmínku. "S navrženým trestem souhlasím, svého činu lituji, byl velmi neuvážený," poznamenal odsouzený strojvedoucí Martin Schütz.

Problémy ale neskončily. V únoru letošního roku někdo poškodil motor mašiny tím, že do něj nasypal písek. Objevily se také kameny na kolejích. Policie zatím pachatele nevypátrala

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.