Ceny v restauracích v Chorvatsku: Vyplatí se projít více míst

Reportérka Zuzana Dumbrovská navštívila restauraci v přímořském městě Rijeka. "Ceny jsou rozhodně vyšší než v Česku. Určitě se vyplatí projít více míst, protože ceny se mohou v jednotlivých podnicích velmi lišit," uvedla.

Například malé pivo někde stojí v přepočtu 60 korun, ale jinde vás vyjde i na dvojnásobek. Výhodou je, že restaurace mají venku jídelní lístky, takže si můžete ceny v klidu porovnat. Za jedno jídlo zaplatíte od 250 do 600 korun. Nejdražší jsou mořské plody a steaky, zatímco nejlevnější je pizza nebo hamburger.

[chooze:article;value:562629]

​"Já jsem si objednala talíř mořských plodů a můj kolega, který jim nefandí, si objednal hovězí steak. Obě jídla nás vyjdou na necelých tisíc korun. Po jídle si dáme kávu, která stojí 50 korun, což je podobné jako v Česku," popsala Dumbrovská.

Stejně jako káva i zmrzlina stojí stejně jako loni. Jeden kopeček vyjde přibližně na 50 korun a množství druhů na výběr je opravdu ohromující. Kromě restaurací se můžete najíst i v rychlém občerstvení, kde zaplatíte za hlavní jídlo přibližně 100 až 150 korun.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.