Střelce z Lounska vyšetřuje policie. Případ řeší jako výtržnictví

[chooze:gallery;value:36400]

​Případ muže, který podle policie v úterý střílel z okna svého bytu na Lounsku, má dohru. Policisté jej zadrželi poté, co dostali hlášení o zvuku připomínajícím střelbu z oken. Po zajištění oblasti a proniknutí do bytu se jim povedlo muže, který byl ozbrojený dvěma pistolemi, zadržet.

Policisté zahájili v případu trestní stíhání. "Situace je prozatím prověřována jako výtržnictví," uvedl mluvčí ústecké policie Jakub Mareš. K tomu přispěla i skutečnost, že při incidentu, který trval zhruba hodinu, nebyl nikdo zraněn.

[chooze:article;value:561911]

​Zadržený 47letý muž je nyní v psychiatrické léčebně. Kriminalisté čekají na vyjádření odborníků, podle kterého budou v případu dál postupovat. Muže zatím neobvinili.

Při incidentu, který se stal v úterý, se měl obviněný muž zabarikádovat ve svém bytě a následně začít střílet z okna zbraněmi, které držel legálně. Policisté vyzvali obyvatele, aby zůstali ve svých domech a nevycházeli ven. Situaci musel řešit policejní vyjednavač i zásahová jednotka, která se nakonec do bytu dostala a muže odzbrojila.

Libčeves:

Muž střílel z okna bytu, pak se zabarikádoval. Zadržela ho zásahovka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.