Rána pro americkou hudbu: Slavného rapera zastřelili při oslavě narozenin

Raper známého jako Julio Foolio zemřel v důsledku nedělní střelby na parkovišti u hotelu Holiday Inn ve městě Tampa na Floridě. S odkazem na jeho zástupce Lewise Fusca to uvedl New York Times.

Slavný raper, vlastním jménem Charles Jones, slavil o víkendu své 26. narozeniny, o čemž informoval na sociálních sítích. Proslavil se drsnou a emotivní trapovou hudbou. Spolupracoval například se špičkovým producent Zaytoven a rapery jako Blueface nebo G Herbo.

[chooze:article;value:561337]

​​"Zatím jsme zjistili, že se střílelo na dvě auta," uvedla tisková mluvčí policejního oddělení v Tampě Joneé Lewisová, kterou citoval web televizní stanice WFLA. Střelba zranila další tři lidi, kteří skončili v nemocnici. Okolnosti i motiv střelby vyšetřuje policie a pátrá po pachatelích.

Julio Foolio se měl minulosti s násilím setkat opakovaně. Guardian informoval, že v oficiálním životopise na jeho stránce na Spotify se uvádí, že do svých 20 let ztratil 15 přátel kvůli násilí, jako teenager byl postřelen a v mládí také zažil "dlouhodobé věznění." V roce 2021 ho měla dokonce zasáhnou kulka. 

V roce 2022 se také setkal s obviněním z toho, že jeho hudba podněcuje násilí. "Nemůžete prostě říct, že kvůli mé hudbě někdo zemřel," bránil se tehdy.

V květnu zemřel slavný americký hudebník John Barbata. Připomeňte si jeho největší hit:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.