Zpěvák Michal David oznámil konec. Požádám si o důchod, přiznal

[chooze:gallery;value:36373]

​Zpěvák Michal David udělal zásadní rozhodnutí ohledně své kariéry, míří do důchodu. S hudbou ale nekončí. "Vezměte si, že mně bude letos 64 a už mám nárok na důchod. Myslím si, že má člověk odcházet na vrcholu," svěřil se v rozhovoru pro Blesk.

"Muzikály šly trochu do pozadí, nejvíce mi vydělávají koncerty. Víceméně chci s muzikály seknout, až dokončím ten poslední. Je o Coco Chanel," doplnil. Rozhodl se, že po 8 muzikálech, které napsal a vyprodukoval, už by rád zvolnil. "Je to docela náročná disciplína. Muzikál píšete rok, musíte ho zhudebnit, nahrát, nacvičit se zpěváky," přiznal, proč končí.

[chooze:article;value:462136]

Obává se ovšem toho, jaký důchod mu vyměří. "Výše mi jedno není, protože si myslím, že by si člověk měl důchod za ta odpracovaná léta z principu nechat. Spíš jde o to, že se na to ještě necítím, takže je to zvláštní pocit jít si pro důchod," vysvětlil David.

Právě jeho kolegyně Helena Vondráčková se kvůli výši důchodu dokonce musela soudit. Úřady jí totiž nejprve vyměřily 8 tisíc korun a poté 13 tisíc. "My jsme odváděli 40 procent toho, co jsme vydělali, takže hodně. Už jsem se o tom i s Helenou bavil. Někde úplně zmizely záznamy o tom, že jsme hráli pod Pragokoncertem nebo Pražským kulturním střediskem, což byly ty dvě agentury, které nás vedly," popsal zpěvák.

[chooze:article;value:465817]

Ačkoliv s muzikály hodlá seknout, hudbě se chce věnovat i nadále. "Až to nebudou lidi chtít, přestanu. Zatím moji muziku chtějí," slíbil si David. Rád by ale, aby se to stalo co nejpozději. "Bylo by hezké, kdybych jednou na pódiu umřel," uzavřel.

Michal David je srdcař. Udělám pro něj cokoliv, slíbil Mareš (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.