Představitel Gandalfa měl nehodu. Hvězdný herec skončil v nemocnici

[chooze:gallery;value:36258]

​Při vystoupení v londýnském divadle Noëla Cowarda spadl 85letý herec sir Ian McKellen z jeviště. Při pádu se zranil, píše portál Mirror.

McKellen z jeviště spadl při bojové scéně ve hře Player Kings (v překladu Králové hráči), která je inspirovaná dílem Williama Shakespeara. Při hrané potyčce McKellen ztratil rovnováhu a dopadl na zem přímo před vyděšené diváky.

[chooze:article;value:554058]

​Na místo hned vyjeli záchranáři, kteří McKellena ošetřili a převezli do nemocnice. Z divadla zaměstnanci evakuovali diváky a představení se kvůli McKellenově zranění zrušilo. Herec se však naštěstí vážně nezranil. Podle portálu BBC je v dobrém rozmaru a očekává se, že se brzy uzdraví. Na jeviště se má vrátit už příští středu.

Ian McKellen je jedním z nejslavnějších britských herců, který se velmi často objevuje v Shakespearových hrách. Ztvárnil tak například krále Richarda II. i III., krále Leara nebo Macbetha.

Zdaleka nejslavnější McKellenovou rolí je však Gandalf z filmových trilogií Pán prstenů a Hobit. V roli moudrého a laskavého čaroděje, který pomáhá hrdinům série porazit Temného pána Saurona, si získal miliony fanoušků na celém světě.

Ošklivě se loni zranil i herec Petr Rychlý. Po pádu z jeviště mu museli lékaři sešívat nohu (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.